Is uw rijbewijs ingevorderd omdat u te veel alcohol heeft gedronken? Wij zorgen dat u uw rijbewijs zo snel mogelijk terugkrijgt!
Uw rijbewijs kan worden ingevorderd wanneer bij een ademtest blijkt dat u meer dan 570 µg/l blaast. Bij beginnende bestuurders ligt die grens op 350 µg/l. Is uw rijbewijs ingevorderd, neem dan direct contact met ons op. Wij zorgen dat u uw rijbewijs zo snel mogelijk terug krijgt.
Bij het CVOM zal uw zaak bekeken worden en zal er een beslissing genomen worden of het rijbewijs terug mag, of dat het rijbewijs voor langere tijd ingehouden blijft. Als u direct na invordering contact met ons opneemt kunnen wij de officier van justitie informeren over uw persoonlijke omstandigheden en kan de officier daarmee direct al rekening houden. De beslissing van de officier van justitie ontvangt u per brief. Belt u ons meteen zodra u die brief heeft ontvangen. Wij dienen dan binnen 24 uur een klaagschrift voor u in en zorgen dat u zo snel mogelijk weer in het bezit bent van uw rijbewijs.
Tegen de beslissing van de officier van justitie zullen wij klagen bij de rechtbank. Het is van groot belang dat u ons snel belt, zodat wij direct namens u kunnen handelen.
Hoe werkt een klaagschriftprocedure?
Wij stellen vervolgens het klaagschrift in overleg met u op, dienen deze bij de rechtbank in en staan u vervolgens tijdens de zitting bij. De rechtbank doet vaak direct uitspraak, of laat weten wanneer de beslissing alsnog kenbaar gemaakt zal worden.
Wordt er ook gekeken naar de juistheid van de blaastest?
Wij zorgen ervoor dat wij een afschrift van het dossier ontvangen, zodat wij kritisch kunnen kijken naar hoe de politie te werk is gegaan. Wij controleren bijvoorbeeld of daarbij de juiste en goed werkende apparatuur gebruikt is en of het meetresultaat wel betrouwbaar is. Wij laten geen enkele kans onbenut om uw rijbewijs zo snel mogelijk terug te krijgen.
Uiteindelijk zal er ook een beslissing volgen wat de straf zou moeten zijn op de gepleegde snelheidsovertreding. Het kan zijn dat het blijft bij een enkele geldboete, maar het kan ook zijn dat u wordt opgeroepen om op gesprek te komen bij de officier van justitie om een afdoening en de daarbij behorende straf te bespreken (strafbeschikking). U kunt ook een dagvaarding krijgt om te verschijnen bij de kantonrechter op een zitting, waarbij er vonnis wordt gewezen. Wij kunnen u bij al deze procedures bijstaan en zorgen voor een goed resultaat.
Het staat u altijd vrij om contact met ons op te nemen als u vragen heeft. Ter informatie ziet u hiernaast al het antwoord op veel voorkomende vragen.
Wij adviseren om altijd even contact met ons op te nemen, om uw situatie door te nemen en de mogelijkheden te bespreken. Het eerste contact is kosteloos, dus u hoeft zich daar geen zorgen over te maken. Onze advocaten zijn gespecialiseerd in verkeerszaken en kunnen snel en gemakkelijk een goede inschatting van de kansen kunnen maken. Daarnaast weten wij ook de fijne kneepjes van het vak en de mazen in de wet.
Wij zijn gespecialiseerd in verkeerszaken en weten snel en efficient te handelen. De daarmee gemoeide tijd zal dan ook beperkt zijn. Bovendien werken wij volgens lage tarieven. Sommige cliënten komen in aanmerking voor een toevoeging, zodat onze advocaten 'pro deo', voor u aan de slag gaan. In dat geval bent u slechts een door de Raad voor Rechtsbijstand vast te stellen eigen bijdrage verschuldigd.
In de wet staat dat de officier van justitie binnen 10 dagen na de dag van de invordering van het rijbewijs een beslissing moet nemen over de invordering en of het rijbewijs langer ingehouden blijft. Bepalend is dan ook de dag van de beslissing, niet de dag waarop u kennis krijgt van die beslissing. Dat kan iets later zijn. U moet ook vindbaar zijn voor justitie door ingeschreven te staan op een (post)adres. Blijkt de officier van justitie niet binnen 10 dagen een beslissing te hebben genomen, dan moet het rijbewijs voorlopig terug. Wij helpen u daar dan bij. Bij de uiteindelijke behandeling van de zaak kan alsnog besloten worden wat er met de rijbevoegdheid gebeurt.
Helaas ontspringt u hiermee niet de dans. Bij de uiteindelijke behandeling van de zaak kan, indien uit andere omstandigheden voldoende blijkt van het onder invloed zijn van alcohol (of drugs), aangenomen worden dat u ten onrechte de blaastest en bloedafname heeft geweigerd. Dit is ook strafbaar en wordt vaak zwaar gestraft met een hoge geldboete en lange rijontzegging. Neemt u dan ook snel contact met ons op om te kijken welke andere mogelijkheden wij zien.
De uitkomst van een bloedtest is niet altijd doorslaggevend, want ook bij bloedafname gelden er strikte regels voor de afname en het bloedonderzoek. Bijvoorbeeld: het bloed moet onder de juiste omstandigheden bewaard gebleven zijn en dient binnen een bepaalde termijn onderzocht zijn in het laboratorium. Hier gaat wel eens wat fout, doordat de laboratoria soms overbezet zijn en het bloed doorgestuurd wordt. Een fout in de procedure kan tot uitsluiting van het resultaat leiden. Dit blijkt pas bij bestudering van het dossier of pas na het stellen van kritische vragen daarover. Wij onderzoeken dit graag onder een loep voor u!
Bel ons direct voor de mogelijkheden!